Ariadne Innovation en Sixie slaan de handen in elkaar

Ariadne Innovation, een start-up onder de vleugels van West-Vlaams onderneemster Julie Lietaer en het recent opgerichte Sixie met oprichters Axel Ronse, Pieter Marechal en Elisabeth Meuleman in partnerschap met Accent Jobs – sluiten een samenwerkingsovereenkomst af. Ariadne Innovation wordt zo de allereerste onderneming die met Sixie in zee gaat en die sixies zal te werk stellen.

Julie Lietaer : Ariadne Innovation helpt via oa haar digitaal platform Ellie.Connect textielbedrijven met advies en expertise-uitwisseling om hun producten te verduurzamen. We willen een community vormen om samen de textielsector circulair en duurzaam te maken. De textielsector kampt echter met een tekort aan opgeleide jonge mensen. Veel kennis gaat zo verloren.

We slaan vandaag de handen in elkaar met Sixie. Mijn hoop is om op die manier de kennis, ervaring en expertise van gepensioneerden uit de textielsector niet verloren te laten gaan maar over te brengen en te delen met jongeren. Op die manier hopen we kennis over te dragen en ook jongeren overtuigen van de mooie kansen in onze sector.

Elisabeth Meuleman (medeoprichter Sixie) : We zijn heel blij met deze samenwerking. Dit is een heel mooi voorbeeld van wat Sixie voor bedrijven kan betekenen: via tijdelijke projecten en ondersteuning kennis en ervaring doorgeven.

Al meer dan 500 gepensioneerden registreerden zich ondertussen via onze website. Daar zitten bijzonder sterke en enthousiaste mensen tussen : financiële experten, ervaren salesmanagers, werfleiders, boekhouders, preventieadviseurs, HR-managers,.. noem maar op. We nodigen bedrijven en publieke besturen uit om zich te registreren op onze website, en wij zoeken de juiste versterking voor hen.