Over ons

Oprichters Elisabeth Meuleman, Pieter Marechal en Axel Ronse vonden elkaar in een gemeenschappelijk doel. “Nog al te vaak wordt de ervaring, de kennis en het netwerk van 60-plussers na hun actieve loopbaan vergeten. Dat is iets bizars in onze cultuur. Het is zonde dat we die expertise en dat talent gewoon laten liggen. Onze startup Sixie zet die kennis en expertise opnieuw centraal.”

Sixie vindt tijdelijke opdrachten bij bedrijven of publieke besturen op maat van actieve 60-plussers die hun loopbaan beeïndigd hebben. Zij kiezen zelf of ze als freelancer of als uitzendkracht aan de slag gaan. Sixie begeleidt hen intensief. Het bedrijf of publiek bestuur betaalt een vooraf overeengekomen dagfee.

Axel Ronse: 
“Sixies willen hun ervaring nog inzetten, misschien niet meer voltijds, maar wel projectmatig en occasioneel, met voorwaarden die ze zelf aangeven. Wij zijn van mening dat veel Sixies actief op zoek zijn naar manieren om hun ervaring door te geven. Dat is goud waard voor veel bedrijven en publieke besturen. Dit is onontgonnen terrein.”

Pieter Marechal:
“Tegelijk zien we dat heel wat bedrijven, maar ook publieke besturen die tijdelijke, projectmatige versterking en die ervaring heel goed kunnen gebruiken,” vervolgt Pieter Marechal. “Wij willen met Sixie die matchmaker zijn. Wij bouwen aan een grote community van Sixies die hun ervaring en expertise willen uitspelen. Voor hen leggen we de brug naar bedrijven en publieke besturen.”

Elisabeth Meuleman:
‘’Sixie is voor ons een manier om de wereld een beetje te veranderen” legt Elisabeth Meuleman uit. “In heel wat andere landen is het volstrekt normaal dat die ervaring niet aan de kant wordt geschoven. Bij ons is dat veel minder het geval. Wij willen op dat vlak, met onze onderneming, een maatschappelijke verandering teweeg brengen. 60-plussers moeten er opnieuw toe doen. Ook na hun pensioen.”

Gesteund door Accent 

Naast Elisabeth Meuleman, Pieter Marechal en Axel Ronse, is ook talent placement bedrijf Accent mede-oprichter van Sixie. Rika Coppens, CEO van House of HR, de holding waar ook Accent deel van uitmaakt: “Toen Elisabeth, Pieter en Axel bij ons langskwamen, waren we onmiddellijk gewonnen voor het idee. Ook Accent is een frontrunner als het gaat om vernieuwende projecten op vlak van HR. Zo waren we bijvoorbeeld al een tijdje geleden gestart met Accent 50+, vanuit dezelfde insteek om mensen langer aan de slag te houden. Het idee om dit nog een stap verder uit te bouwen, naar actieve 60-plussers en mensen die reeds met pensioen zijn, sloeg onmiddellijk aan. We zien het als House of HR en Accent als onze verantwoordelijkheid voor deze maatschappij. De droom van Accent luidt niet voor niets “we will embrace every talent and spark joy in their lives”. De focus ligt bij ons altijd op talent, en dat past perfect bij de visie die Sixie vooropstelt”.